KEZDŐLAP

Óvodavezetői köszöntés


Szeretettel köszöntjük Önöket a Bénye Káva Tündérkert Óvoda honlapján!

Az óvoda szeretettel várja a leendő Óvodásokat, Szüleiket, és minden kedves Érdeklődőt! Honlapunk célja, hogy az érdeklődők, megismerhessék intézményünket, az óvodában folyó nevelőmunkát, és bepillantást nyerhessenek a mindennapjainkba. Szeretnénk, hogy a szülők tájékozódhassanak a gyermeküket érintő nevelési, és gazdasági ügyekről, programokról. Az óvodai életet, eseményeit, programjait a folyamatosan bővülő képgaléria, és rövid leírások mutatják be. Jó böngészést kívánok! Tisztelettel köszönjük érdeklődését!


Odránné Kalina Krisztina
óvodavezető


Óvodánk hitvallása


„A gyermek akkor emlékezik rád holnap, ha ma vagy vele”. (Steffen T. Kraehmer)

A pedagógiai vezetés, a pedagógiai munka sohasem öncélú. Az óvodai nevelés, – mint a köznevelési intézményekben folyó pedagógiai munkaszakaszának kezdő egysége – segíti és támogatja a gyermekeket, és rajtuk keresztül a családokat, az egész társadalom jövőjét alakítja. A hátrányos helyzetű gyermekek, a sajátos nevelési igényű, és tehetséges gyermekek befogadása, elfogadása az óvodai gyermek közösségbe alapot nyújt ahhoz, hogy a későbbi társadalmi integrációt is elősegítse.


„A zenésznek zenélnie, a festőművésznek festenie, a költőnek írni kell,
ha végleg boldog akar lenni. Az embernek azzá kell válni, amivé válhat”. (Maslow)

A pedagógusnak önmagát megismerve kell törekednie arra a fejlődési szintre, amit éppen kitűzött – szakmailag, emberileg – önmaga elé. Az újabb és újabb kihívásoknak képes tudjon újra és újra megfelelni. A szakmai innováció, az információ dömpingből ki tudja választani azt, ami legközelebb áll hozzá, amit teljes azonosulással át tud venni, és át tud adni a gyermekeknek.